Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. hétfő, Bernát, Felícia

Újbuda a legnépszerűbb budai kerület

Újbuda   |   2017, november 17 - 12:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Duna House Barométerből hónapról-hónapra kiderül, mely budapesti kerületek iránt legnagyobb az érdeklődés, most viszont összegezve adták közre, hogy az elmúlt közel 5 év alatt hogyan változott az egyes kerületek sorrendje, kiegészítve a legnépszerűbb elővárosi településekkel - írja a portfolio.hu.

A módszertan egyszerű: a vásárolni szándékozó ügyfelek az értékesítővel történő személyes konzultáció alkalmával minden esetben megadják azokat a kerületeket, településeket - egyszerre akár többet is - melyek számukra érdekes célterületek lehetnek.
Budapesten a budai oldal kerületei közül legtöbben - a vizsgálat időtartama alatt minden hónapban - a XI. kerületet jelölték meg lehetséges jövőbeni lakhelyüknek. A közel öt év alatt a minimum érték 14,3 százalék, míg a kerületi rekord 18,8 százalék volt. Ezzel néha ugyan csak minimálisan, de mindig megelőzte a II. kerületet. A pesti belvárosban (V., VI., VII. kerület) a VI. és VII. kerület között sokkal szorosabb a verseny, de az elmúlt 3 hónapban a VI. kerület bizonyult keresettebbnek. A belvárost övező kerületek (VIII., IX., XIII., XIV.) közül, minimális megingást leszámítva, a cég legtöbb ügyfele a XIII. kerületben élne szívesen, ahol a kereslet legmagasabb értéke 22,6 százalék volt.

A IV., X., XV. és XVI. kerületek közel azonos értékekkel rendelkeznek évek óta, közülük az utóbbi hónapokban a IV. kerület a legkeresettebb, míg a legkülsőbb kerületek közül keresettség szempontjából a XVIII. emelkedik ki. A budapesti agglomerációhoz tartozó, egymáshoz közel fekvő településeket a kerületekhez hasonlóan csoportokba rendezve Érd, Szentendre és Szigetszentmiklós magasan kiemelkednek a környező települések közül. A délkeleti szektorból az évekig kiemelkedő Vecsés került be, a Budapesttől északra és keletre fekvő települések közül 2013-ban még Vác emelkedett ki, majd helyét a fővároshoz közelebb fekvő Dunakeszi vette át.

A potenciális vásárlók kimagasló része költözne Érdre, mely nem csak a környező települések, hanem az összes agglomerációs település közül kiemelkedik már évek óta. Dunakeszi iránti érdeklődés sokat csökkent 2014-hez képest, míg Szigetszentmiklós népszerűsége ugyan ingadozó, mégis kitűnik a további települések közül.
Mind Budapesten mind az agglomerációs településein jellemző egy-egy térség kiemelkedése. Ez Budapesten a XIII. kerület, az elővárosok közül pedig Érd. Míg a fővárosban csak néhány százalékponttal nagyobb az érdeklődés Angyalföld iránt, addig Érdre lényegesen több ügyfél költözne, mint bármely másik Budapest környéki településre.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Csatazaj Budaörsön a Honvédelem Napján  

A Magyar Honvédség járműveit és eszközparkját ismerhették meg egy háromnapos haditechnikai és légi bemutatón a Budaörsi Repülőtérre látogatók. A felvonultatott eszközök alkalmasak a hagyományos, a modern és a hibrid hadviselés műveleti feladatainak ellátására.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.