Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Újév Újbudán

Újbuda   |   2018, január 12 - 13:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kerületi intézmények vezetőjét köszöntötte újév alkalmából Simicskó István honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő, valamint Hoffmann Tamás polgármester. A politikusok mindketten az oktatás és a közösségépítés eredményeit méltatták.

Hittel, szeretettel végezzék a munkájukat továbbra is, ezzel kívánok önöknek boldog új évet - köszöntötte az újbudai intézményvezetőket Simicskó István honvédelmi miniszter, országgyűlési képviselő. A politikus szerint a küldetéstudat határozza meg azt, hogy valaki milyen emberré válik. - A lelki válsággal teli pragmatikus világban, ahol mindent a ráció ural, a szív háttérbe szorul, a technológia fejlődésével egyre ritkulnak a személyes kapcsolatok, így különösen nehéz helyzetben vannak azok, akik a közösségépítést választották hivatásul. De ha ezen az úton haladnak, életük során több apró jócselekedetet hajtanak végre, és a szeretet vezérelte látásmódot átadják a jövő nemzedékének, akkor teljesítették földi küldetésüket – fogalmazott Simicskó István.

A közösség fontosságát emelte ki köszöntőjében Hoffmann Tamás polgármester is. Példának hozta fel az év elején megjelent könyvet, amely az Albertfalvi Közösségi Házban gyűjtött recepteket foglalja össze, továbbá a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskola növendékeit, akik Csajkovszkij Nápolyi táncával nyitották meg az újévi műsort. - Ilyen tehetségek vesznek körül minket, és feladatunk, kötelességünk, hogy felkészítsük, neveljük és tanítsuk őket, hiszen ezek a fiatalok jelentik a jövőt - hangsúlyozta. A polgármester a következő évek céljait is vázolta, a fejlődő és átminősülő területek miatt a jövőben néhány térségben átalakulhat az intézményi háttér. A lakosságszám megemelkedése miatt már idén elkezdődik a gazdagréti óvoda bővítése, ahol az igényeknek megfelelően további 120 gyermek befogadására alkalmas épületrészt alakítanak majd ki.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.