Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. hétfő, Tünde

Újraindul az egészségügyi ellátás

Újbuda   |   2020, május 4 - 00:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újrainduló egészségügyi ellátások igénybevétele, a járvány elleni védekezés érdekeit szem előtt tartva, csak szigorú rend betartásával történhet.

A következő szabályok az egészségügyi alapellátások (háziorvosi, gyermek háziorvosi, fogászati ellátás) és a járóbeteg szakrendelések működése körében is érvényesek.

A rendelőt csak telefonos egyeztetést követően, a megadott időpontban lehet felkeresni. A háziorvosi és szakorvosi rendelések rendelési ideje és telefonszáma a szentkristofrendelo.hu honlapon megtalálható. A várható torlódások miatt a telefonáláskor hosszabb várakozásra kell felkészülni. A telefonon kapott útmutatást figyelmesen meg kell hallgatni és szigorúan be kell tartani.

A telefonon kapott időpontban pontosan kell megjelenni, a váróban a torlódás elkerülése érdekében. A rendelőbe lépést megelőzően hőmérsékletmérés történik. Lázasan senki ne induljon el a rendelőbe. A betegek egymástól legalább 1,5 méter távolság tartására kötelesek.

A rendelőkben folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást végeznek, a dolgozók vírusölő kézfertőtlenítőt, szükség szerint védőfelszerelést használnak.

A nem kontakt-platformon, személyes megjelenés nélkül elvégezhető tevékenységeket – igazolások, keresőképtelen állomány igazolása, szociális ellátások igénybe vételéhez szükséges dokumentumok kiállítása, – továbbra is a rendelő felkeresése nélkül kell ellátni, lehetőleg a megkeresést követő öt napon belül.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.