Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Üvegplexi csodák a B32-ben

Újbuda   |   2016, szeptember 16 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 7-ig tekinthetik meg az érdeklődők Bartha Ágnes ötvösművész kiállítását a B32 Galéria és Kultúrtérben.

Az üvegplexi, amelyből a B32 Galéria és Kultúrtérben kiállított tárgyak is készültek, a műanyag széles körben használt nagyszilárdságú fajtájához tartozik. Igen látványos, nagy és dekoratív ékszerek készíthetők plexiből, könnyűek, ezért viselésük is is prblémamentes. A Bartha Ágnes ötvösművész B32 látható kiállítása is ezt hivatott bemutatni. A látható ékszerek feketében és átlátszóban ünnepélyesek és elegánsak, de csodálatos színkompozíciókban hozzájuk illő féldrágakövekkel minden ruhához napi használatban is képesek maradandó látványt nyújtani és a nemesfém ékszerek rangjára emelkedni.

Az ötvösművész nem csak zománcképeket, egyedi ékszereket készít, gyakran tollat is ragad és íróként csillogtatja meg tehetségét. Ebben a 3 műfajban igyekszik kibontani azt, hogy mit érzékel a körülötte levő világból, hogyan látja és mi a véleménye róla. Vannak gondolatai, amelyeknek kifejezésére legmegfelelőbb a zománc, a „fémek virága”, az egyik legrégebbi díszítőanyag, amelynek segítségével 3 dimenziós képek, órák, tükrök készülnek. Bartha Ágnes ékszereit nemesfémekből és üvegplexiből alakítja ki, kövekkel, gyöngyökkel díszíti azokat. Minden darabja kézi megmunkálású, nem használ sokszorosító eljárásokat. Kiállításaira, vagy személyes megrendelésekre dolgozik. Ugyanazt az ékszert nem készíti el kétszer, minden munkája egyedi, esetleg egy elképzelés többféle variációja. Sikernek azt értékeli, ha meg tudja fogalmazni valamelyik anyagában az elképzeléseit.
Bartha Ágnes ötvösművész művészcsaládból származik. Nagyapja szobrász, szülei festőművészek voltak. Budapesten és Párizsban végezte tanulmányait, mestere Engelsz József ötvösművész volt.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron  

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződött a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája. Az átlagosan napi 250 vonat ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.