Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szombat, Rudolf

Változott a 4-6-os forgalmi rendje

Újbuda   |   2020, július 17 - 10:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Augusztus 5-ig a 4-es és a 6-os villamosok a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, a Corvin-negyed és Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér között pótlóbusszal lehet utazni. Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró kínál alternatív utazási lehetőséget. A Petőfi híd, budai hídfő térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítani.

Idén a Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között újítja meg a 4-es és a 6-os vonalát BKK. Ehhez kapcsolódóan a nagykörúti villamosok augusztus 5-én az utolsó járatindulásig a Széll Kálmán tér és a Corvin-negyed között közlekednek, onnan villamospótló busz viszi az utasokat Újbuda-központ felé 4-es, a Móricz Zsigmond körtér felé 6-os jelzéssel. Ezekre felszállni a buszmegállókban lehet, a Boráros téren és a Mester utcánál, illetve a Móricz Zsigmond körtér irányú 6-os autóbuszra a Budafoki út / Karinthy Frigyes útnál a villamosmegállóban lehet. Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró kínál gyors, alternatív utazási lehetőséget.

Az Irinyi József utcában a Goldmann György tér és a Karinthy Frigyes út között a belső sávok augusztus 5-ig lesznek lezárva. Nem változik az ideiglenes forgalmi rend a Fehérvári úton a Baranyi utcai / Ulászló utcai csomópontnál. Tilos parkolni a Nagykörúton a Corvin-negyed és a Csepreghy utca között.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.