Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 8. szombat, László

Változott több dél-budai buszjárat útvonala

Újbuda   |   2019, január 14 - 14:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Módosított útvonalon közlekedik ideiglenesen a 101B, a 101E, a 150-es és a 941-es busz a budafoki Klauzál utcai útbeszakadás és a töltés decemberi beomlása miatt. A Budatétény vasútállomás és a Baross Gábor telep felé haladó buszjáratok az Aradi utca és a Nyél utca felé közlekednek minden menetrend szerinti megállójukat érintve; az ellenkező irányba továbbra is a Kápolna utcán járnak.

A 101B, a 101E és a 941-es busz

  • Budatétény vasútállomás (Campona)és a Baross Gábor telep felé a Klauzál utcai útbeszakadást az Aradi utca és a Nyél utca felé elkerülve, de minden menetrend szerinti megállója érintésével közlekedik.
  • Kelenföld vasútállomás M, illetve a Móricz Zsigmond körtér M felé a Terv utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kápolna utca–Csiperke utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Bíbic utca, a Nyél utca és az Aradi utca megállóhelyet. A buszjáratokra ideiglenesen a 150-es busz Park utca, Aszály utca megállójában, ezt követően a Kápolna utcában a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése után, majd a Klauzál Gábor utca kereszteződése után lehet felszállni.

A 150-es busz

  • Budatétény vasútállomás (Campona) felé a Klauzál utcai útbeszakadást az Aradi utca és a Nyél utca felé elkerülve, de minden menetrend szerinti megállója érintésével közlekedik.
  • Újbuda-központ M felé a Kápolna utca–Csiperke utca útvonalon halad, ezért nem érinti Őszibarack utca és az Aradi utca közötti megállóit. A buszjáratra ideiglenesen a Kápolna utcában a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése után, majd a Klauzál Gábor utca kereszteződése után lehet felszállni.
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.