Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Városrészek közötti futás

Újbuda   |   2015, november 19 - 14:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda szívében, a Bikás Parkban rendezte meg a Kerület Napjához kötődő Városrészek közötti futóversenyt november 14-én az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. Idén Kelenvölgy bizonyult a legaktívabb Városrésznek.

Közel ezren látogattak ki a Bikás parki rendezvényre és mintegy ötszáznegyvenen neveztek a Városrészek közötti futóversenyre múlt hétvégén. A résztvevők között valamennyi korosztály megtalálható volt, sok szülő gyermekével együtt regisztrált és vállalta az 1 vagy 2,4 kilométeres táv teljesítését.

A bemelegítést Egressy Melinda, az Újbudai Sportcentrum aerobik edzője vezette. Idén először tartottak 200 méteres „örömfutást” az ovisoknak, aminek teljesítése után minden gyerkőc ajándékot kapott. Ezt követően összesen öt különböző korcsoport futotta le az 1000 vagy 2400 méteres távot. Ezeken az első száz befutót díjazták. Iskolák közül a Kelenvölgyi Általános Iskola volt a legaktívabb 161 nevezővel, második az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola 86 fővel, az Újbudai Teleki Blanka Általános Iskolából pedig 52-en érkeztek, őket külön díjazták.

Simicskó István a kerület országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy évről-évre mind többen jelentkeznek a versenyre, amelyhez szerinte nemcsak az önkormányzat és a kormányzat támogatására volt szükség, hanem az emberek akaratára, szándékára is. Azon szülőkére, akik elkísérik gyermekeiket, illetve maguk is beállnak a futók közé. Úgy véli, ezáltal egészségesebb nemzedéket tudunk felnevelni.

Hoffmann Tamás polgármester arról beszélt, hogy a kerület vezetésének egyik fő célkitűzése, hogy minél több embert megmozgasson, támogatva ezzel azokat a mozgásformákat, amelyek közül bárki megtalálja a számára megfelelőt. Állítása szerint, emiatt is fektettek sok energiát a Bikás Park felújításába és hozták létre a nap bármely szakában, bárki által használható futókört.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.