Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Vietnám is visszatükröződik az Újbuda Galériában

Újbuda   |   2017, november 20 - 14:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Őry Annamária Reflex című kiállítása november 16-án nyilt meg az Újbuda Galériában.

A fiatal festőművész több alkalommal töltött hosszabb időt a távol-keleti Vietnámban. Az ott megélt hangulatok, benyomások visszatükröződnek képein, de a felületek fényvisszaverődések ábrázolása is kedves témája a művésznek. Ezek, akárcsak a fa motívum is, szinte minden alkotásában felfedezhetők.

Őry Annamária különlegesen festi meg a fákat, amelyek még egy metropoliszt ábrázoló képén is megjelennek. A művésztől megtudtuk, hogy fái a valóságban is léteznek, közülük a legtöbbet valóságos élőhelyükön örökítette meg.

A kiállítást Schneller János művészettörténész nyitotta meg, és december 12-ig látogatható az önkormányzat Zsombolyai utcai épületében.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.