Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 24. szombat, Salamon

Világnyitók – Jobb velünk a világ!

Újbuda   |   2018, december 10 - 08:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nyolcadik éve rendezi meg Újbuda a Világnyitók – Jobb velünk a világ című rendezvényt a Fogyatékos Emberek Világnapja alkalmából. A november 29-én tartott tíz állomásos, játékos, érzékenyítő tréningen idén is negyedikesek vettek részt a Barba Negra Music Klubban.

Az állomásokon alapítványok és civil szervezetek tartottak interaktív bemutatót. A gyerekek akadályról akadályra ismerkedtek meg a sérült emberek életével, miközben leküzdötték irántuk érzett félelmeiket, és megtanulták, hogyan tudnak jól segítségére lenni fogyatékkal élő embertársaiknak.

A program során vállalkozó szellemű önkéntesek, köztük az idén nagyvállalat kategóriában „Családbarát Újbuda” díjat elnyert TATA Consultancy Services munkatársai is segítették az iskolás csoportokat.
A gyerekek megismerhették és haza is vihették azt az esélyegyenlőségi társasjátékot, amelyet Újbuda Önkormányzata készített számukra. A „Világnyitók – segíts jól!” nevű kártyajátéknak köszönhetően játék közben tanulhatják meg, hogyan viszonyuljanak sérült embertársaikhoz, és miként segíthetnek nekik.

Az eddig összesen 2500 gyermeket érzékenyítő esemény lebonyolításában Újbuda Önkormányzata és a Nem Adom Fel Alapítvány mellett közreműködött a Down Alapítvány, a Kézenfogva Alapítvány, a Bliss Alapítvány, a Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma, a Szellemi Sérült Testvéreinkért Alapítvány, a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, az Újbuda Prizma Nonprofit Kft.,a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Dél-Budai Tankerületi Központ.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.