Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 14. kedd, Örs, Stella

Zárva lesznek a hivatalok és a rendelők július 1-jén

Újbuda   |   2014, június 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Zárva tartanak július 1-jén az újbudai önkormányzat hivatalai, hasonlóan az ország összes közhivatalához. Nem nyitnak ki az orvosi rendelők és a legtöbb gyógyszertár sem.

Jövő keddre nem érdemes hivatalos ügyintézést tervezni, mert július 1. a közszolgálati tisztviselők napja, amely munkaszüneti napot jelent az érintett mintegy százezer dolgozónak. Ezen a napon nem nyitnak ki egyebek közt az önkormányzatok különféle hivatalai, a polgármesteri hivatalok, az okmányirodák, a kormányablakok, sőt az ÁNTSZ és a NAV ügyfélszolgálatai sem. 
Az orvosi rendelők sem fogadják a pácienseket, mert ugyancsak július elsején van a Semmelweis nap, amely 2011 óta munkaszüneti nap az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozók számára. Ennek megfelelően zárva maradnak azok a háziorvosi rendelők és szakrendelők is, amelyek nem nyújtanak 24 órás folyamatos ellátást, a kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak majd. 
Zárva lesznek a gyógyszertárak is, kivéve azokat, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalják a folyamatos gyógyszerellátás biztosítását. 
A XI. kerület ügyeletes gyógyszertára, a Gazdagréti Patika nyitva lesz július elsején.

Újbuda 

Zárva lesznek a hivatalok és a rendelők július 1-jén

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Töretlen az újbudai tűzoltók sportkedve  

Rendkívül aktív a sportélet a XI. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az állomány részére a nemrég önkormányzati segítséggel felújított, modern konditerem áll rendelkezésre, amely számos lehetőséget biztosít a rövidebb és hosszabb távú versenyekre való felkészülésben egyaránt.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.