Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 29. péntek, Magdolna

BKK: Bubi és BKV együtt a leggyorsabb

Újbuda   |   2014, november 6 - 14:23
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már közbringával is számol útvonaltervezéskor a Budapesti Közlekedési Központ információs rendszere. A FUTÁR mostantól feltünteti az útvonalhoz legközelebbi MOL Bubi gyűjtőállomásokat. A tömegközlekedési útvonalakkal párhuzamos szakaszokon a zöld kerékpárok használatát részesíti előnyben, amennyiben így kevesebb a várható utazási idő.

A közbringarendszer adatainak beépítésével immár a FUTÁR utazástervező térképén a futar.bkk.hu oldalon is megjelennek a gyűjtőállomások az ott található szabad kerékpárok számával együtt.

Ez a funkció a járművekéhez és megállókéhoz hasonlóan ki- és bekapcsolható. Ha a legközelebbi gyűjtőállomáson éppen nincs szabad kerékpár, a program ezt figyelembe veszi, és egy másikhoz irányítja a MOL Bubival tervező utasokat.

A fejlesztésnek köszönhetően a tömegközlekedésen kívül már a közbringarendszer is percre pontos adatokkal szerepel az utazástervezőben - állítja a közlekedési társaság.

BKK - Újbuda

 Bubi és BKV együtt a leggyorsabb

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.