Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Ékszerkiállítás a B32-ben

Újbuda   |   2016, április 4 - 11:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ékszerek címmel nyílt kiállítás Csurka Eszter képzőművész alkotásaiból a Trezor Galériában március 31-én.

- Igazi kuriózum, amikor úgy találkozik egy művészben a képzőművész és az iparművész, mint ahogyan Csurka Eszterben – fogalmazott Antal Nikolett a B32 Galéria és Kultúrtér művészeti vezetője. Az intézmény amellett, hogy képzőművészeti kiállításokat szervez, erőteljesen próbál nyitni az iparművészet és a design felé is. A design market első vendége Csurka Eszter volt, második az ő ékszerkiállítását megnyitó Baglyas Erika képzőművész. Mindketten képzőművészként kezdték pályájukat, majd átnyergeltek a design területére. Baglyas Erikának „DOT for You” márkája, valamint „IRKA” noteszei ismertek, a több művészeti ágban jeleskedő Csurka Eszternek pedig ékszerei népszerűek. Fotó és alkalmazott grafika szakon végzett a Magyar Iparművészeti Főiskolán, de festő, szobrász, performer, rendező, színész és díszlettervező is egyben. Szobrai városszerte megtalálhatóak: „Víz alatt” című alkotása - amely lenyomata sajátságos technikájának - a Bocskai út és a Zsombolyai utca sarkánál áll. Csurka Eszter valóban a víz alatt készíti szobrainak egy részét, és kiállított ékszerek is ezzel a különleges technikával születtek. Alkotásaira organikus, kicsit véletlenszerű, de azért mégis alakítható formavilág a jellemző. - Megcsinálok több száz vagy ezer viaszformát a víz alatt, és azokból választom ki azt, ami formailag megfelel, tetszik és hordható – mesélte Csurka Eszter. A nagy bronzszobrokhoz hasonlóan, klasszikus viaszveszejtéses eljárással önti ékszereit aranyba, ezüstbe, nemes fémbe. Alkotásaiból csupán egy példány létezik, ezért szinte mind megismételhetetlenek. Csurka Eszter ékszerkiállítása április 22-ig látható munkanapokon 10-18 óra között a B32 alagsori Trezor Galériájában. A belépés díjtalan.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.