Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 7. vasárnap, Tamás

Felhívás: Munkaerő-piaci intenzív tréning kisgyermekes anyukáknak

Újbuda   |   2014, június 6 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az anyukák újbóli munkába állása több, egyszerre megoldandó problémát vet fel. Ahhoz, hogy elhelyezkedésük sikeres legyen, tájékozódniuk kell a munkaerőpiac változásairól, azért, hogy reális képük legyen az aktuális kereslet-kínálati viszonyokról.

Fontos tudni, milyen lehetőségek vannak a munkaerőpiacon, milyen jogok és kötelezettségek vannak a Munka Törvénykönyve szerint. Továbbá ismerni kell az igénybe vehető támogatási formákat.

Mindezek mellett figyelmet kell szentelni a munka és magánélet egyensúlyára is. Három-négy (vagy még több) a gyerekekkel otthon töltött év után egy teljesen új életformát kell kialakítani. A megváltozott élethelyzet gyakran kibillenti azt a harmóniát, amit családi körben már sikerült megvalósítani.

Álláskeresési tréningünkkel ahhoz szeretnénk segítséget nyújtani, hogy az elhelyezkedés sikeres legyen, úgy, hogy közben a harmóniát is megőrizzük.
Térítésmentes képzésünkre várunk minden GYES-ről, GYED-ről visszatérő anyukát, olyanokat, aki újra munkába állnának.

A képzés időpontja: 2014. június 13. és 2014. június 30. között 5 alkalommal
A képzés helyszíne: Újbuda Prizma Közhasznú Nonprofit Kft. székhelye (1113 Bp., Hamzsabégi út 60.)
Jelentkezés e-mailben: info@allas.ujbuda.hu

A projektről:
„Rugalmas munkahelyek – Családbarát Újbuda”
TÁMOP-2.4.5-12/4-2012-0001
A kétéves projekt keretében Újbuda Önkormányzata és Partnerei célul tűzték ki, hogy előmozdítják a családok, és főként a kisgyermekes családok helyzetét, a családbarát szemlélet elterjesztésével. Ennek elemei a családbarát vállalkozás program, aminek a keretében képzések és tanácsadások valósulnak meg, az ellátószervezetek körében szakmai együttműködéseket szervezünk, előmozdítjuk az önkéntességet és az álláskeresést, felhívjuk a figyelmet az akadálymentes közlekedés helyi lehetőségeire, megvalósulására, civil szervezetek és magánszemélyek körében, a helyi kezdeményezéseknek teret adva, Támogató csoportot szervezünk. Mindezen eredményeket tudástárban összegezzük, ami nem csak a szakembereknek, hanem minden érintett számára tartalmaz információkat.

  Munkaerő-piaci intenzív tréning kisgyermekes anyukáknak

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.