Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Földön lebegők, égen járók

Újbuda   |   2018, augusztus 15 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Piros hajú nők, mosolygó családapák, gyerekek mellett bizarr úszó vagy repülő teremtmények is láthatók Rofusz Kinga grafikus augusztus 16-án nyíló kiállításán a B32 Galéria Trezor termében.

Jó mesekönyv elképzelhetetlen igényes grafikai munka nélkül. A kép és a szöveg egyenrangú, a szülők sokszor az arculat alapján választanak könyvet a gyereknek. Rofusz Kinga rajzai szembetűnők: a pályáját animációs rendezőként kezdő illusztrátor előszeretettel ábrázol képzeletbeli szürreális világot, amelyben álmodozó tekintetű, lebegő figurák tesznek-vesznek, vagy éppen repülnek, úsznak a csillagos égen. Sokan mondják képeit kissé szomorkásnak, szerinte inkább befelé figyelő, a csendes dolgokat mélyen megélő, őszinte állapotot tükröznek vissza.

A Magyar Illusztrátorok Társaságába bekerülő művészt 2009-ben kérték fel Schein Gábor Irijám és Jonibe című verses meséjének illusztrálására. Ez lett akkor az Év Gyermekkönyve és Rofusz Kinga az év illusztrátora. A grafikus különösen szereti a verseket, mert a rövid, tömör forma szabadabb asszociációs lehetőségeket ad az alkotónak. Mostani tárlata korábbi verses regények, mesék illusztrációiból nyújt válogatást.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.