Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. vasárnap, Emőd

Forgalomkorlátozás a Dombóvári úton

Újbuda   |   2018, augusztus 14 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Építési- és közmű munkálatok miatt augusztus második felében forgalomkorlátozásra kell számítani a Dombóvári úton a Budafoki út és a Pázmány Péter sétány között.

Július 30-án megkezdődtek a Dombóvári úton, a Budafoki út és a Pázmány Péter sétány közötti szakasz építési- és közmű munkálatai. Előkészítették az útszakaszt a tereléshez, augusztus második felében pedig mindkét irányban az útpálya északi oldalára vezetik a forgalmat. A Budafoki út felől a budai rakpart felé haladókat - a Rákóczi hídi csomópontban - egy sávon a szembe oldalra terelik, ők a Kopaszi-gát bejárata előtt jutnak vissza. A híd felé a balra kanyarodás továbbra is biztosított lesz.

A Pázmány Péter sétány felől érkezők továbbra is két sávot használhatnak a Budafoki út felé. A Rákóczi hídra felhajtók jobbra kiváló sávja rövidül, a Vízpart utca felé a balra kanyarodó sáv ideiglenesen megszűnik. A Dombóvári út-Rákóczi híd felhajtó csomópontban a jelzőlámpa módosított programokkal működik majd.

Később a déli útpályán haladhat a kétirányú forgalom; minden irányban egy sáv lesz járható. A Rákóczi hídra jobbra felhajtóknak a hídi csomópont előtt 100 méterrel jobbra kell sorolni egy külön sávba, amelyre táblák hívják fel a figyelmet. A munkálatok befejeztével a Dombóvári úton a Rákóczi híd és a Pázmány Péter sétány között új jelzőlámpás szabályozású csomópont létesül; a Rákóczi hídi csomópont átalakul, itt új gyalogoskapcsolatok létesülnek; a Budafoki út és Rákóczi híd között egy új jobb kisíves elérhetőséget alakítanak ki a BudaPart területe felé.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.