Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Kerékpáros verseny miatt változik a közlekedés

Újbuda   |   2018, május 10 - 15:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Várkert Bazárnál tartják a V4 Kerékpárverseny és Családi napot május 12-én, szombaton 10-18 óra között. Az előkészület, a próba, a rendezvény és a bontási munkálatok miatt péntek éjféltől vasárnap hajnalig útlezárásokra kell számítani, illetve változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése.

Közúti közlekedést érintő korlátozások

  • Május 11-én (pénteken) 0:00-tól május 13-án (vasárnap) 4:30-ig a közúti forgalom elől lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret;
  • Május 12-én (szombaton) pedig egész napra lezárják az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot és a Döbrentei utcát teljes hosszában.

A kerékpáros verseny május 12-én (szombaton) 13:30-kor rajtol, és Budakeszi felé haladva a Várkert Bazár–Várkert rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út útvonalon hagyja el Budapestet, várhatóan 14:00-kor.

Közösségi közlekedést érintő korlátozások

Május 11-én (pénteken) és május 12-én (szombaton) egész nap:

  • A 19-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H; illetve a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.
  • A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhely között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik, és nem érinti a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót. A villamosok a módosított útvonalon a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A,a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között pedig a 17-es villamos megállóhelyein állnak meg.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.