Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 6. csütörtök, Ivett, Frida

Míg élek, remélek

Újbuda   |   2019, február 14 - 14:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Drégely László alkotásaiból nyílt emlékkiállítás a B32 Galéria és Kultúrtérben február 13-án.

Az 1990-ben elhunyt festőművész és díszlettervező Dum Spiro Spero - Míg élek remélek című kiállítását Géczy Katinka kurátor és Sulyok Miklós művészettörténész nyitotta meg. A hagyatékot gondozó Gécziné Andrási Anna célja az volt, hogy Drégely László sokoldalú művészetét mutassák be a tárlattal. A számos különféle technikát kiváló érzékkel használó alkotó életművének legmeghatározóbb alkotásai kerültek a kiállítótér falára. A művész kísérletező kedvének bizonyítéka az alumínium felhasználása volt: Magyarországon ő alkalmazta először ez azt anyagot képzőművészeti alkotásokhoz.
A Balázs Béla-díjas érdemes művész évtizedeken át dolgozott a Magyar Televízióban díszlettervezőként, emellett számos színházi produkció, illetve film díszlete fűződik a nevéhez.

Drégely László Újbudán élt és tagja volt annak a művész csoportnak, amelyik 1977-ben kezdeményezte a B32 Galéria létrejöttét. Drégely László több kiállítást is rendezett itt.

Az Ábel Jenő utcában, egykori otthona falán, emléktábla hirdeti a művész munkásságát.


A kiállítás március 14-ig minden hétköznap 10-18 óráig tekinthető meg a B32 Galériában.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Nagyon fontos feladatunk a szemléletformálás  

Újbuda Önkormányzata saját programokkal is fellép mindenféle hátrányos megkülönböztetés ellen. A kerület esélyegyenlőségi koncepciójáról, terveiről Bakai-Nagy Zita alpolgármesterrel beszélgettünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.