Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. hétfő, Adalbert

Összefogás a biztonságos közlekedésért

Újbuda   |   2019, augusztus 30 - 12:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda kiemelt figyelmet fordít az iskolakezdéssel összefüggő közlekedésbiztonsági intézkedésekre. Ennek jegyében tartottak egyeztetést a tanév kezdete előtt.

Az iskolakezdés miatt növekszik a forgalom az utakon, ezért Újbuda Önkormányzata összefog a rendőrséggel, a közterület-felügyelőséggel és a polgárőrséggel, hogy a közlekedésbiztonság fokozottabb figyelmet kapjon szeptembertől. Hoffmann Tamás polgármester az ezzel kapcsolatos egyeztetésen kiemelte: tanítási időben jobban kell ügyelniük a gyerekeknek és a szülőknek, a közlekedés valamennyi szereplőjének, óvatosabban kell mozogni az utakon és az iskolák közelében, hogy elkerülhetők legyenek a baleseteket.

Újbuda Önkormányzata évek óta kiemelten kezeli a közbiztonságot és a balesetmentes közlekedést, ezekhez rendszeresen szervez családi programokat, képzéseket. Hoffmann Tamás emlékeztetett, hogy a kerületi óvodai programba is beépült a biztonságos közlekedésre nevelés. Ahol lehetőség van rá – óvodákban és játszótereken - tematikus KRESZ-parkokban sajátíthatják el a gyerekek a közlekedési szabályokat, de működnek olyan oktatási intézmények is, ahol mobil KRESZ-pályákat alkalmaznak.

A rendőrség felkészülten várja az iskolakezdést: az ötven kerületi általános és középiskola közül számos helyen rendőr segíti majd a közlekedést reggelente és a délutánonként – ismertette Jáger István rendőrkapitány. Hozzátette: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mindenki körültekintően és türelmesen vegyen részt a forgalomban.

A közlekedésbiztonsági egyeztetésen részt vett Király Nóra és Molnár László alpolgármester, Kerékgyártó Gábor önkormányzati képviselő, Nagy István közbiztonsági referens, Ócsai Mihály, az Újbuda Közterület-felügyelet igazgatója, Nagy-Juhák István, az Újbuda Polgárőr Egyesület elnöke és Hományi Tamás Márton, a Dél-budai Tankerületi Központ igazgatója is.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!  

2021október1808:30
»
2021október2420:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) idén is megszervezi a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.