Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 7. vasárnap, Tamás

Ötven év felettiekre is gondol Újbuda

Újbuda   |   2014, június 17 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ötven év felettieket segíti az önkormányzat új programja. A júliusban induló projekt egyebek mellett önmenedzselésben, informatikai ismereteik bővítésében és nyelvtudásuk fejlesztésében is segíti a szeniorokat azért, hogy a korosztály versenyképes maradhasson a munkaerőpiacon.

Újabb programot indít az ötven év felettiek munkahelyi versenyképessége érdekében júliusban az újbudai önkormányzat. Az 50+ Programban például minden hónap első hétfőjén előadást tartanak az érintetteknek, szeptembertől pedig angol nyelvi és informatikai kurzusok indulnak annak érdekében, hogy az idősebb korosztály versenyképes maradhasson a munkaerőpiacon. Emellett önmenedzsmentet, munkajogot, vállalkozási ismereteket, álláskeresési technikákat oktatnak a szenioroknak.

Hoffmann Tamás polgármester elmondta, hogy már a jövő hónaptól szeretnének kiépíteni egy olyan rendszert, amely a munkaerőpiacon való érvényesülésben, a munkahely megtartásában vagy az új munkahely megtalálásában nyújt segítséget. - Fontosnak tartottuk, hogy az 50 év felettiek munkaerő-piaci helyzetét alaposan feltérképezzük, hogy kísérleti programokat dolgozhassunk ki, miközben folyamatos kapcsolatban vagyunk hazai és nemzetközi, szakmai szervezetekkel, partnerekkel - tette hozzá.

Az újbudai önkormányzat 2012 decembere óta Senior Capital néven vezeti azt az európai uniós programot, amelynek célja az 50 év feletti generáció munkaerő-piaci segítése, ezeket német, osztrák, szlovén, olasz és lengyel partnerségben valósítja meg. Újbuda Önkormányzata 2013 decemberében az IBM Magyarország és a Pannon-Work vállalatok támogatásával szervezte meg első, a piaci igényeket kielégítő tanfolyamait. A két program tapasztalatait is felhasználva, a kerület április végén indította el a Senior Capital Projekt képzési programját. Az Önkormányzat - saját költségéből - folytatja az ötven év felettiek támogatását Újbuda 50+ Program néven, egyre több szolgáltatást biztosítva az álláskeresőknek.

Újbuda

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.