Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. vasárnap, Orsolya

Pótlóbusszal a Kelenföldi vasútállomásra

Újbuda   |   2018, április 5 - 13:26
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vágányfelújítás miatt április 9-29 között rövidített útvonalon jár a 19-es és a 49-es villamos. Újbudai végállomásuk ideiglenesen a Csóka utcánál lesz, ahonnan pótlóbusz viszi az utasokat a Kelenföld vasútállomásig.

Április 9-étől április 29-éig vágányfelújítást végeznek a 19-es és a 49-es villamosok vonalán, a BKV Zrt. a Bartók Béla úton és a Vasút utcában felújítja a villamos vágányokat. A munkálatok miatt a villamosok a Bécsi út/Vörösvári út illetve Deák Ferenc tér és a Csóka utca között közlekednek, ahonnan 19-es jelzéssel pótlóbusszal viszi az utasokat a Kelenföldi vasútállomásra. Alternatív utazási lehetőségnek elsősorban az M4-es metrót, valamint az 58-as buszt ajánlja a BKV.

A 19-es villamospótló a Csóka utca felé a Kelenföld vasútállomás M–Somogyi út–Bartók Béla út–Csóka utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg:

  • Kelenföld vasútállomás M (felszállóhely): a Somogyi úton az Etele út kereszteződése után, az Etele útról jobbra kanyarodó sávban létesített megállóhelyen;
  • Szent Gellért-templom: a Somogyi úton a Bartók Béla útra való kanyarodás előtt létesítendő megállóhelyen;
  • Csóka utca (leszállóhely): a 918-as autóbusz megállóhelyén.

A 19-es pótlóbusz a Kelenföld vasútállomás M felé a Csóka utca–Bartók Béla út–Somogyi út–Kelenföld vasútállomás M útvonalon halad, és a 918-as autóbusz Csóka utca (felszállóhely), Szent Gellért-templom és Kelenföld vasútállomás M (leszállóhely) megállóhelyén áll meg.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén  

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.