Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Szeptember 2-tól újra teljes vonalon jár a 4-6-os

Újbuda   |   2019, augusztus 30 - 14:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Véget ér a nagykörúti 4-es és 6-os villamos vonalán zajló nyári vágányfelújítás, szeptember 2-tól újra a teljes vonalon közlekednek a Combinók.

Hétfőtől ismét Dél-Budától a Széll Kálmán térig járnak a 4-es és a 6-os villamosok. A nyári szünetben a BKV a Széna tér és a Margit utca, továbbá a Práter utca és a Goldmann György tér között, összesen közel 2 kilométeres szakaszon újította fel a villamosvonalat.

A nagykörút érintett részein többségében 2010 előtt – van, ahol közel 20 éve – végeztek utoljára nagyfelújítást, ezért az elhasználódott sínpályát most korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélték. Azt ígérik, hogy ennek köszönhetően a jövőben gyorsabban elvégezhetők lesznek a szükséges beavatkozások. A Margit körút Széna tér és Margit utca közötti szakaszán több mint 800 méter hosszon építették át szakaszosan mindkét villamosvágányt, a Práter utca és a Goldmann György tér között pedig mintegy 1000 méteren cserélték a kétvágányú villamos vasúti pályát, a kitérőket, továbbá a Petőfi hídon 500 méter hosszon cserélték ki a síneket és a dilatációs szerkezeteket is. Kisebb, villamos- és utasforgalmat nem zavaró utómunkák még várhatók szeptember hónapban.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.