Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 1. csütörtök, Malvin

Újabb megállójuk lesz a XI. kerületbe közlekedő villamosoknak

Újbuda   |   2015, április 21 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új villamos-megállóhely építésébe kezdett a Szent Gellért rakparton a Rudas fürdő épülete előtt a Budapesti Közlekedési Központ. A munkavégzés várhatóan május végéig tart.

Hamarosan újabb megállójuk lesz a 18-as, 19-es és 41-es villamosoknak, mivel a héten kezdődött a Rudas Fürdő épülete előtti állomás kiépítése a Szent Gellért rakparton.

A kivitelezés alatt megmarad irányonként az egy-egy forgalmi sáv, de helyenként sávszűkületre és sávelhúzásra számíthatnak az autósok.
A május végéig tartó munka idejére a Rudas fürdő épülete melletti átkötő utat és a parkolót lezárják. A biztonságos közlekedést jelzőlámpás gyalogátkelőhely is segíti majd.

A budai Vár és környéke közlekedésfejlesztési projekt keretében épülő megállóhelynek köszönhetően a fürdő az eddigieknél kényelmesebben lesz megközelíthető – állítja közleményében a BKK.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.