Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. kedd, Gál

Válogatás a Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak munkáiból

Újbuda   |   2015, október 26 - 12:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint húsz élvonalbeli modern képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Bartók IX-XI Galériában. A művészek mindegyike díjat kapott az idei Vásárhelyi Őszi Tárlaton.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatot az országban egyedülálló módon, hat évtizede minden esztendőben megrendezik. Egyediségét töretlen hagyománya, folyamatossága, magas szakmai színvonala, valamint az adja, hogy valamennyi képzőművészeti ág képviselteti magát a rendezvényen. Az Őszi Tárlat meghívásos kiállítás, melyre olyan művészek kapnak invitálást, akik valamilyen módon kötődnek az Alföldhöz. Idén 277 művész 588 pályamunkájából válogatták ki a legjobb alkotásokat, így a tárlaton idén összesen 252 alkotást tekinthettek meg az érdeklődők. Mivel évről évre egyre nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt, a kiállítás szervezői néhány éve úgy döntöttek, jutalmazzák is a legjobbnak vélt alkotásokat. Az idei díjazottak munkáiból, azaz a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlat kvintesszenciájából válogatták össze az idei Festészet Napi kiállítás anyagát, amelyet Bartók IX-XI Galériában mutattak be a nagyközönségnek.

K.A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Gazdagrét is bekerül a GreenGo szolgáltatási területei közé  

Tovább növeli a kizárólag elektromos autókból álló flottáját az első magyar autómegosztó startup, a GreenGo. A szűk két éve, 2016 novemberében mindössze 45 autóval induló szolgáltatás most októberben 270-re, év végéig pedig 300-ra növeli az ügyfelei számára elérhető kocsik számát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.