Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 5. csütörtök, Krisztina

Veszélyelhárítás a 61-es villamos vonalán

Újbuda   |   2019, december 11 - 11:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Veszélyelhárítás végeztet a Pilisi Parkerdővel a BKVa Hűvösvölgyi úti villamossínek mentén, ahol több elöregedett, mára életveszélyessé vált fát kell kivágni, illetve gallyazni, hogy ne veszélyeztessék a villamosvonal biztonságos működését. A társaság állítja, hogy a január végéig tartó munkálatok nem járnak forgalomkorlátozással.

A jövő héttől január végéig a Völgy utcától kifelé, a 61-es villamos végállomásig tartó szakaszon végeztet veszélyelhárító munkálatokat a BKV Zrt. A társaság felkérésére júniusban vizsgálták meg a Pilisi Parkerdő Zrt. szakemberei a Hűvösvölgyi útni növényeket, miután az úttestre dőlt egy látszólag egészséges, de belülről teljesen elkorhadt fa. A műszeres mérések alapján összesen 12 fa statikai állapotát találták életveszélyesnek; ezeket akkor kivágták a közút mentén.

Azóta a teljes faállományt átvizsgálták az érintett útvonalon, a villamossínek mentén és az erdő szélén is. Az igazságügyi szakértő szintén megerősítette, hogy egyes idős fák állapota annyira leromlott, hogy bármikor megismétlődhet a júniusi eset. Az utasok biztonsága, az estleges balesetek megelőzése érdekében 75 fát kell kivágni, illetve több helyen szükséges a gallyazás. A munkavégzéssel megvárták a vegetációs időszak végét. A Pilisi Parkerdő minden kivágott fa helyére őshonos facsemetét ültet majd.

A munkálatok során forgalomkorlátozásra nem lesz szükség, de a jövő héttől január végéig a 61-es villamosok nyomvonalán a Völgy utcai híd és a végállomás között sebességkorlátozás előfordulhat.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.