Péntektől nyitnak a fővárosi éttermek belső terei
Péntektől Budapesten is megnyihatják eddig lezárt belső tereiket a vendéglátóhelyek. A dolgozóknak maszkot kell viselniük és kötelező lesz a távolságtartás is.
Péntektől Budapesten is megnyihatják eddig lezárt belső tereiket a vendéglátóhelyek. A dolgozóknak maszkot kell viselniük és kötelező lesz a távolságtartás is.
Számos borász kiállító mellett sörkóstoló, sajtkurzus, borvacsora, Lakosztályétterem és kettős Sunday brunch várja a VI. Márton-napi Borfesztivál látogatóit csütörtöktől vasárnapig a budapesti Hotel Gellértben.
A Hadik átalakítása már javában zajlik, a kultikus hely nemcsak külsőben, étel- és itallapjában, hanem programkínálatában is megújul. Az új design megfelel az aktuális trendeknek, miközben megőrzi az irodalmi jelleget is – ígérik.
Fogyatékkal élő emberek és a vállalkozások témakört taglalta a Spin-Off Klub két különleges vendég segítségével április 4-én. Dely Géza, a Nem Adom Fel Alapítvány kuratóriumi elnöke a januárban megnyílt Nem Adom Fel kávézót mutatta be, Dobai Tibor térinformatikus a Route4U akadálymentes útvonaltervezőjét.
Elkezdődött a jelentkezési időszak a Magyar Turizmus (MT) Zrt. egy évtizede sikeresen működő minősítési programjára. A Magyar Turizmus Minőségi Díj elnyerésére március 31-ig lehet pályázni.
A torkos csütörtökkel kezdetét vette a Magyar Turizmus (MT)Zrt. Gasztroélémények éve 2016 programsorozata, a néphagyományra épülő gasztronómiai akcióhoz idén több mint 600 étterem csatlakozott, ahol ezen a napon fél áron lehet fogyasztani.
Nyilvános a 11. Torkos Csütörtökre jelentkező éttermek folyamatosan bővülő listája, amely az akció weboldalán, a torkoscsutortok.itthon.hu oldalon tekinthető meg. A Magyar Turizmus Zrt. néphagyományra épülő gasztronómiai keresletélénkítő akciója február 11-én várja az éttermi kultúra iránt érdeklődőket.
Február 11-én, a Gasztroélmények Éve 2016 tematikus programsorozat nyitányaként tartják idén a Torkos Csütörtököt. A 11-ik alkalommal megtartandó gasztronapra január 12-től regisztrálhatnak az éttermek, a vendéglátóhelyek folyamatosan bővülő listája január 19-től nyilvános.
Már lehet asztalt foglalni az október 12. és 18. közötti Étterem Hétre, melynek ajánlatában több mint 100 felső- és középkategóriás budapesti és vidéki étterem kínál kedvezményes áron vacsora- és ebédmenüt. Újbuda legnevesebb éttermei is maximum ötezer forintért kínálják legdrágább menüiket.
Július elején indult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzéssorozata: főként a turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken lehet számítani adóellenőrökre és pénzügyőrökre. A megszokott próbavásárláson túl a revizorok forgalmat is számolnak a kockázatos adózóknál.