Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

Galériaséták a Bartókon

Újbuda   |   2017, október 16 - 11:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy érdeklődés kísérte a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat egyik nyitóeseményét október 13-án. Az úgynevezett Batók Béla úti galériasétán kiállítóterek tárlatain vezette végig a közönséget Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus.

A Bartók Béla Boulevard kulturális helyszíneit, galériáit és tárlatait járta végig szakértők vezetésével a képzőművészet iránt rajongó közönség október 13-én. A közel három órán át tartó művészeti utazás a Bartók Béla út elején indult a Hódmezővásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak kiállításával, Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus tárlatvezetésével. Ezt követően a Bor és Kézműves Galériában Tóth Marica és Tóth Annamária Lépések című kiállítását, majd a KAS Galériában Szombathy Bálint szobafestők által a falra felvitt, színmintákat ábrázoló fényképeiből készült műalkotásokat nézték meg az érdeklődők. A Moha Kultúrtérben Császár Gábor képei várták a séta résztvevőit, a Faur Zsófi Galériban pedig Kemény és Lágy címmel öt művész képzőművészeti alkotásait elemezték. A Bartók Béla út 31-ben új galéria nyílott a 3. emeleten, ahol mostantól a művészeknek tartja fenn irodája egy részét a Magyar Újságírók Közössége. A hatalmas térben elsőként Kron Zsuzsanna Tájak Éneke című kiállítását tartották. A galériaséta a La Nube étteremben folytatódott Bodolóczky Linda különleges képének megtekintésével, majd a Gross Arnold Galériába sétáltak Szabó Vladimir festő- és grafikusművész október 24-éig látható kiállításához. A végállomás a Tranzit Art Café volt a régi buszpályaudvar épületében, ahol a 10-17 éves gyerekek készítették el Vincent van Gogh egyik festményének egyszerűsített változatát a PaintCocktail Junior programon. A legjobban sikerült alkotásokat a hónap végéig lehet megtekinteni a Tranzitban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A UPC új Digitális Tanterme a Bethlen suliban

Az újbudai Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban mutatkozott be az országban először a UPC Magyarország Digitális Tanterem szolgáltatása. Azt ígérik, hogy a rendszer segítségével a diákok ugyanakkora erőbedobással sokkal több tudást szerezhetnek meg, mint a hagyományos könyvek és munkafüzetek használatával. A szolgáltatás a tanárok számára kifejlesztett továbbképzési programot is kínál.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.