Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. szombat, Ambrus

Magyar kortárs festők közös kiállítása Isztambulban

Újbuda   |   2018, december 6 - 14:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda isztambuli partnervárosi kerületében a Bahcelievler-i Akif Emre Kulturális Központban került sor Mátyási Péter, Kondor Attila és Kecskés András kerületi képzőművészek Viewpoints című kiállításának megnyitójára november 30-án.

Nézőpontok címmel nyílt közös kiállítása három újbudai képzőművésznek Isztambul Bahcelievler kerületében. A bemutatkozásra a nagy érdeklődést kiváltó ankarai tárlatot követően került sor. Az ünnepélyes megnyitón az újbudai delegáció mellett, a helyi a török társadalmi és kulturális élet számos ismert személyisége vett részt, beszédet mondott Simicskó István kormánybiztos, kerületünk országgyűlési képviselője, Osman Develioǧlu, Bahçelievler kerület polgármestere, valamint Kiss Gábor Magyarország ankarai nagykövete. Az eseményen részt vett Osman Sahbaz, Magyarország tiszteletbeli konzulja, aki – mint sok más, Magyarországgal kapcsolatos helyi projekt megvalósítása esetében – nagymértékben járult hozzá a kiállítás sikeres isztambuli bemutatásához is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Bájital a B32-ben - Agnes von Uray kiállítása  

Agnes von Uray korábbi képeinek témáit reklámokból, magazinokból, filmekből, képregényekből választotta. A B32 Galériában december 11-étől látható tárlatának művein környezetének szereplői, fiatalok, gyerekek, nők zenélnek, táncolnak és mosolyognak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.